Magnussen starter som nummer 16 på Silverstone

Skrevet af admin

09/07/2016

Mest læste i dag

Racerkøreren Kevin Magnussen (Renault) starter som nummer 16 i søndagens Formel 1-grandprix på Silverstone i England.

Efter beskedne træningstider de sidste par dage kan danskeren glæde sig over, at han i kvalifikationen var bedre end teamkollegaen Jolyon Palmer og slap videre til anden kvalifikationsrunde, Q2.

Det var dog ikke uden polemik, at Magnussen kom blandt de 16 bedste, for han var tilsyneladende uden for banen med hele bilen i første kvalifikationsrunde, hvilket normalt betyder, at tiden skal slettes.

Efter adskillige minutters usikkerhed besluttede løbskommissærerne dog, at Magnussen kunne beholde sin tid på 1.32,729, hvilket samtidig betød, at kvalifikationen var slut for Jenson Button (McLaren), der blev elimineret med 17. bedste tid.

Dermed var medgangen imidlertid også slut, for danskeren var milevidt fra sin bedste tid i Q2 og sluttede sidst af de 16 tilbageværende kørere. Jolyon Palmer starter to pladser længere tilbage.

Den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton (Mercedes), var bedst i kvalifikationen på hjemmebanen i England. Han får dermed pole position lige foran rivalen og holdkammeraten Nico Rosberg.

Det britiske grandprix bliver skudt i gang søndag klokken 14 dansk tid.

/ritzau/