Magnussen træner på livet løs før Formel 1-debut

Nedtællingen til danske Kevin Magnussens Formel 1-debut er begyndt. Om lidt over fem uger sidder danskeren klar i sin McLaren-racer på banen i Melbourne.

21-årige Magnussen investerer derfor en masse timer i McLarens hovedkvarter i den sydengelske by Woking.

- Jeg bygger gradvist min kondition op til det første løb. Jeg bor i Woking, så jeg er i McLarens tekniske center hver dag.

- Jeg bruger centrets fitnesscenter så ofte, jeg kan. Og jeg kører også i centrets simulator, så tit jeg kan. Jeg tager det meget seriøst, siger Magnussen til motorsportsitet formula1.com.

I forrige uge testkørte danskeren sin racer på Jerezbanen i Spanien. Han nåede i alt 162 omgange. Og de mange timer i bilen kan vise sig værdifulde, vurderer Magnussen.

- Den bedste måde at komme i form til et løb er at bruge så meget tid i cockpittet som muligt, og derfor er jeg glad for, at jeg kunne køre så mange omgange på Jerezbanen.

Når Kevin Magnussen drøner af sted på asfalten i Melbourne, skal danske fans spejde efter bilen med nummer 20. Og det er ikke tilfældigt, at motorsportstalentet har valgt det nummer.

- 20 var det nummer, jeg havde, da jeg kørte gokart. Og det er også det nummer, jeg kørte med sidste år, hvor jeg vandt Formula Renault 3.5 World Series. Så det har med succes fulgt med mig, så derfor gav det også mening at tage nummeret med over i Formel 1.

- Jeg kan lide idéen om permanente kørernumre, men det kunne være fedt, hvis de var lidt større og tydeligere. Men det er ikke op til mig, siger det danske stjerneskud.

Det australske grandprix køres 16. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip