Magnussen tredjehurtigst med ny forskærm: Føles godt

Kevin Magnussen (McLaren) afprøvede forskellige komponenter på sin bil og satte den tredjehurtigste tid under fredagens aftentræning forud for sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi.

Den danske racerkører afprøvede nogle blødere dæk og en ny forskærm, hvoraf sidstnævnte kan være positivt for fremtiden.

- Det har slet ikke været en dårlig dag. Jeg prøvede vores nye forskærm under begge dagens træninger, og den føltes anderledes, hvilket er godt.

- Heldigvis fik vi afprøvet en masse, og vi lærte nogle interessante ting, så det er godt, siger han i en pressemeddelelse.

Den 22-årige dansker var godt et halvt sekund hurtigere end holdkammeraten Jenson Button, der var ramt af to tekniske uheld.

Det er endnu ikke afgjort, om de to kørere får lov til at fortsætte hos McLaren i næste sæson. Der spekuleres i, at Ferrari-stjernen Fernando Alonso skifter til McLaren i næste sæson, og det kan betyde, at enten Magnussen eller Button må ud.

Derfor skader det næppe Magnussen at gøre sig godt bemærket i det afsluttende grandprix. På forhånd skruer han dog ned for forventningerne til morgendagens løb.

- Selvom jeg endte i P3 (på tredjepladsen red.), så er det muligt, at vi ikke er i stand til at kæmpe for anden række i morgen. Hele året har vi haft en tendens til at se stærkere ud fredag, end vi gør om lørdagen.

- Nogle af de andre hold er i stand til at finde lidt ekstra fart natten over, og jeg gætter på, at det kan ske igen her, siger han.

Mercedes var hurtigst både i fredagens første og anden træning. Lewis Hamilton satte bedste tid foran Nico Rosberg. Magnussen var 782 hundreddele af et sekund langsommere end Hamilton.

Netop Hamilton og Rosberg kæmper om VM-titlen søndag. Hamilton fører serien an med 334 point, mens Rosberg har 317.

I sæsonens afsluttende løb tæller pointene dobbelt, og derfor er spændingen fortsat intakt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip