Mai Mercado: Kristendommen er bedre end islam

Skrevet af admin

03/04/2015

Mest læste i dag

Livet i Danmark er blevet mere præget af religiøsitet i form af debatter om halalslagtet køb på sygehuse, bederum på offentlige arbejdspladser og slør ved kassen i Netto.

Derfor er der særlig grund til, at danskerne forholder sig til muslimernes religion islam, skriver De Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, i en kronik i Berlingske fredag.

- Den seneste tid har vi desværre kunnet konstatere, at tingene er mere galt fat her i lille og ellers fredelige Danmark, end vi gik og troede.

- Parallelsamfund har fået lov til at blomstre, og den ekstreme islamisme har gjort sit indtog. Hizb ut-Tahrir står frem og taler imod danske værdier - og for sharia og politisk islam, skriver hun.

Hun mener, at kristendommen skal prioriteres højere end andre religioner, fordi det er den religion, danskerne har deres udgangspunkt i.

Derfor skal kristendommen have en mere prominent plads i folkeskolen, end den har i dag, lyder argumentationen.

- Vi bør derfor tage en af de omdiskuterede USO-timer, der tydeligvis ikke fungerer optimalt, og lægge en ekstra times kristendomskundskab på skemaet.

- Vi bør styrke faget kristendom på læreruddannelsen, og så bør kristendomsundervisning i folkeskolen være obligatorisk for alle elever, så man ikke - som i dag - kan fritages, skriver hun videre.

En væsentlig del af det at være dansker har med kristendommen at gøre, fordi det er en del af vores identitet. Mens vi oplever problemer med hårde fortolkninger af islam, gælder det samme problem ikke for kristendom.

- Da vi oplever konkrete problemer med hårde fortolkninger af islam i Danmark, er problemet med islam større her end noget problem med kristendom. Vi ligger jo ikke ligefrem underdrejet af kristent inspirerede forbrydelser.

- Men islam er altså ikke lig med islamisme, understreger hun.

/ritzau/