Mai tiggede om mad på Facebook: Folk ville overføre penge

Facebook er ikke bare fjollede opdateringer og feriebilleder, det er også stedet, hvor sultne folk kan få stillet appetitten.

Det er 22-årige Mai, der ikke ønsker sit efternavn bragt, fra Randers et eksempel på. Hun oplevede at stå i en situation, hvor pengene var så små, at hun ikke havde råd til at købe mad. Derfor tog hun chancen og lavede i mandags et opslag på siden "Facebook Randers". Det skriver dr.dk.

"Facebook Randers" er en lukket gruppe med over 15.000 medlemmer og fungerer som et samlingssted for randrusianere.

Læs også: Karina må ikke komme i Fakta mere: - Det var en rystende oplevelse

- Jeg tænkte, nu prøver jeg. Jeg havde egentlig en forventning om negative reaktioner, siger den 22-årige kvinde til P4 Østjylland.

Det vidste sig, at flere af de 15.000 medlemmer var mere end villige til at hjælpe Mai, som var havnet i lommesmerter, fordi hun havde regnet med at få mere udbetalt i denne måned. 

Læs også: Elsebeth hylder tankpasser på Facebook: Han reddede vores dag

- Nogen ville overføre penge, andre ville give mig mad. Nogen ville endda bringe maden, mens jeg selv har hentet andre steder. Det var mest frostvarer og tørre ting, som knækbrød, jeg fik, siger en taknemmelig Mai, der er overvældet over folks reaktioner, til P4 Østjylland.

Sociolog og lektor ved Aalborg Universitet Morten Ejrnæs forklarer folks hjælpsomhed med, at de kan sætte sig ind Mais sted.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

- Så forstår man, at den situation kan overgå os alle sammen, og så er man villig til at hjælpe hinanden, siger Morten Ejrnæs til P4 Østjylland. 

Mai er langt fra den eneste, der har brugt Facebook Randers til at bede om mad.

 

Dagens Gossip