Maja Jager får sølv efter nederlag til stærk tysker

Det blev ikke til den første guldmedalje ved European Games for Danmark, da bueskytten Maja Jager måtte nøjes med sølv efter finalenederlag til tyskeren Karina Winter i kvindernes individuelle konkurrence.

Den tyske skytte vandt finalen med 6-2 efter fantastisk skydning i den afgørende fase.

Maja Jager havde spillet godt gennem hele dagen i kampene frem mod finalen, og det spil tog hun med ind i finalens indledning.

Verdensmesteren fra 2013 åbnede med en 10'er på første pil, og det lagde grunden til sejr i første sæt, men Karina Winter slog hurtigt tilbage med 29 af 30 point i sæt to, og så var det helt lige på scoretavlen.

Nu havde tyskeren skudt sig varm, og hun tog igen 29 point i tredje sæt, hvilket Maja Jager ikke kunne leve op til med sine 27 point.

Mens Jager faldt lidt i niveau og ikke kunne finde rytme, hævede tyskeren barren, og med en fejlfri skydning og 30 point i fjerde sæt, lukkede hun finalen på flotteste vis.

Maja Jagers medalje er Danmarks anden ved legene i Baku, og dermed mangler de danske atleter stadig at hente tre medaljer for at opfylde Danmarks Idrætsforbunds målsætning om fem medaljer ved European Games.

/ritzau/

 

Dagens Gossip