Makienok-millioner drukner i Brøndbys kæmpeunderskud

Sommersalget af angriberen Simon Makienok har skyllet millioner i Brøndbys pengekasse, men forventningerne til årsregnskabet er fortsat et trecifret millionunderskud i den hårdt satsende superligaklub.

Klubben har torsdag udsendt sit regnskab for tredje kvartal, og her fremhæver man, at Makienok-salget til den italienske klub Palermo bidrager positivt til regnskabet med 17 millioner.

I alt kan Brøndby notere et transferoverskud på 15,7 millioner kroner i perioden 1. juli-30. september. Samtidig er omsætningen øget med 19 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det ændrer dog ikke på, at forventningerne fortsat er, at året ender med blodrøde tal på bundlinjen - ikke mindst fordi man i foråret måtte nedskrive værdierne i selskabet med 120,9 millioner kroner.

Hvis man ser bort fra nedskrivningerne er omkostningerne vokset med 11 procent, svarende til 12 millioner.

Efter årets første ni måneder har Brøndby et minus på 139,7 millioner kroner før skat, og det forventes at være vokset til 145-155 millioner, når regnskabsåret er slut.

- Det betyder, at det forventede underskud før skat i 2014 forventes at ligge i niveauet 24-34 millioner kroner, når der ses bort fra nedskrivninger foretaget i første kvartal 2014, skriver klubben i en selskabsmeddelelse.

- Resultatudviklingen fra driften fortsætter i den rigtige retning og i overensstemmelse med ledelsens forventninger, lyder det fra Brøndby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip