Malala forsvarer mexicansk nobel-demonstrant

Modtageren af dette års Nobels fredspris, Malala Yousafzai, blev ikke skræmt, da en ung mexicansk demonstrant stormede op mod scenen under nobelceremonien, der fandt sted onsdag i Oslo.

Tværtimod forsvarer hun den 22-årige Adán Cortés Salas, som under overrækkelsen løb op med et mexicansk flag, da Malala og inderen Kailash Satyarthi havde modtaget nobeldiplomet og medaljen.

- Det er ikke bare i Pakistan og Indien, at børn lider. Denne fyr er fra Mexico, og det viser, at der er problemer i Mexico, siger Malala torsdag under et pressemøde med den norske statsminister, Erna Solberg, da hun bliver spurgt om hændelsen.

Den norske regering har reageret skarpt mod sikkerhedsbruddet, der gjorde protesten mulig. Men Malala siger blot, at hun blev lidt bekymret, da det skete.

- Der er meget andet, som jeg ikke bliver bange for, så hvorfor skal jeg lade mig skræmme af det her, siger hun leende.

Den mexicanske mand har fået en bøde på 15.000 norske kroner for forstyrrelser af den offentlige orden. Adán Cortés Salas har accepteret bøden, og dermed er sagen mod ham slut, oplyser norsk politi.

Den 22-årige mand henvendte sig tilsyneladende til Malala med en opfordring til ikke at glemme Mexico.

Cortés har søgt asyl i Norge og er overflyttet til Politiets udlændingeenhed.

Ifølge den norske avis Aftenposten ringede manden tirsdag til sin tvillingebror og sagde, at han ville demonstrere under fredspris-ceremonien.

Begrundelsen var, at han krævede fred i Mexico, og at landets myndigheder skulle tage ansvar for bortførelsen og drabene på 43 lærerstuderende, som bandekarteller angiveligt har dræbt efter ordre fra en korrupt borgmester og hans kone.

Ifølge tvillingbroderen var det sikrere at lave protesten i Norge end i Mexico. Han siger til nyhedsbureauet AP, at broderen hverken er voldelig eller radikal.

/ritzau/NTB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip