Malaysia: Fly gik formentlig bevidst under radaren

Nye satellitoplysninger tyder på, at man med høj sandsynlighed kan sige, at det forsvundne fly fra Malaysia Airlines kommunikationssystemer blev slået bevidst fra.

Det siger Malaysias premierminister, Najib Razak, på en pressekonference i Kuala Lumpur lørdag morgen dansk tid.

- Nye oplysninger kaster yderligere lys over, hvad der er sket med det forsvundne fly, siger Najib Razak.

- Nye satellitoplysninger gør, at vi med høj sandsynlighed kan sige, at flyets kommunikationssystemer er blevet slået fra, lige før flyet forlod Malaysia, siger han på et pressemøde lørdag morgen.

Det er nu mere end en uge side, at flyet forsvandt. Siden har der været en massiv eftersøgning i gang efter flyet - men uden resultat.

- 14 nationer har deltaget i eftersøgningen af det savnede fly fra Malaysia Airlines, siger Najib Razak på pressemødet.

Og teorierne om, hvad der er sket med flyet har været mange.

- Vi er stadig ved at undersøge, hvad det var, der gjorde, at flyet forsvandt. Vi undersøger stadig besætningen og flyets passagerer, siger Najib Razak.

Efterforskningen har bekræftet, at det fly, som man havde sporet på militærets radar, var det forsvundne fly MH370. Radaren har fulgt flyet, efter kommunikationen blev slået fra lige før det nåede Malaysias østkyst for en uge siden.

- Trods de mange rapporter om, at flyet skulle være kapret, så vil jeg godt gøre det meget klart, at vi stadigvæk undersøger alle muligheder, siger Najib Razak.

De sidste satellitsignaler, der viser det forsvundne fly, kom mere end seks en halv time efter, at flyet forsvandt fra den civile radar 8. marts.

- Flyets bevægelser i den mellemliggende periode, hvor det skiftede retning og fløj tilbage over den malaysiske halvø mod Det Indiske Ocean, var en bevidst handling fra nogen på flyet, understreger premierministeren.

Eftersøgningen efter det forsvundne fly fortsætter nu i Det Indiske Ocean og nord for Thailand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip