Malaysia forventer stadig at finde resterne af MH370

Skrevet af admin

08/03/2016

Dagens topnyheder

Malaysia har ikke opgivet at finde vragdelene af det forsvundne fly MH370, selv om det tirsdag er to år siden, at flyet forsvandt sporløst. Det siger landets premierminister, Najib Razak, i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Den pågående eftersøgning forventes afsluttet senere i år. Og vi har stadig forhåbning om, at MH370 vil blive fundet inden for de 120.000 kvadratkilometer, vi efterforsker, siger Razak i meddelelsen.

Familie og venner til dem, der forsvandt om bord på det malaysiske fly, har gentagne gange udtrykt bekymringer for, at myndighederne vil afslutte eftersøgningen, før vraget af flyet bliver fundet.

Malaysia Airlines' fly MH370 med 239 mennesker om bord blev meldt savnet, omkring en time efter at det lettede fra Kuala Lumpur International Airport med kurs mod Beijing 8. marts 2014.

Det australsk-ledede internationale efterforskningshold har hidtil ikke kunnet finde det forsvundne fly, som, myndigheder mener, er styrtet i havet.

Teorien er, at MH370 fortsatte med at flyve, indtil det løb tør for brændstof, hvorpå det styrtede ned i Det Indiske Ocean.

29. juli 2015 fandt man en vragdel på den franske ø La Réunion i Det Indiske Ocean. Det viste sig senere, at fundet var en del af det savnede flys vinge.

Najib Razak siger, at fundet er beviset på, at efterforskningen vil lykkes.

- Men vi ved, at hverken tid eller beviser kan trøste dem, der sørger. Vi er fortsat opsatte på at gøre alt for at løse dette smertelige mysterium for dem, der har mistet deres kære.

De fleste passagerer på flyet var kinesiske statsborgere.

/ritzau/