Malaysia tilkalder FBI: Flysimulator skal endevendes

De malaysiske myndigheder beder nu det amerikanske forbundspoliti om hjælp i sagen om det forsvundne passagerfly fra Malaysia Airlines.

Ifølge en amerikansk embedsmand skal FBI forsøge at genskabe data, som er slettet fra den flysimulator, som blev fundet i pilotens hjem.

Malaysisk politi fjernede lørdag flysimulatoren fra pilotens bolig, som er blevet ransaget.

FBI har sammen med blandt andre de amerikanske luftfartsmyndigheder hjulpet med efterforskningen af flyet MH370, som forsvandt 8. marts på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Flere amerikanere var om bord, og ifølge USA's præsident, Barack Obama, er eftersøgningen højt på dagsordenen. Han sender sine tanker til de pårørende, der fortsat ikke ved, hvor deres kære befinder sig.

- Jeg forsikrer dem om, at vi betragter dette som en topprioritet, siger Obama i et tv-interview i Det Hvide Hus.

- Vi har sat alle de ressourcer, vi har til rådighed, ind i eftersøgningsarbejdet, tilføjer præsidenten.

Adskillige lande leder efter flyet i et område på størrelse med Australien, lød det onsdag fra Malaysias myndigheder.

Efterforskere er overbeviste om, at en eller flere personer med dyb indsigt i typen Boeing 777-200 og flynavigering fik passagerflyet til at ændre retning, da det var på vej mod Beijing med 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer om bord.

Et baggrundstjek af alle passagerer samt besætningen peger tilsyneladende ikke i retning af, at nogen havde planer om at kapre flyet eller få det til at styrte ned med vilje.

Malaysisk politi har heller ikke fundet indikationer på, at piloten eller andenpiloten skulle have begået en forbrydelse.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip