Malaysiere: Regeringen skjuler viden om forsvundet fly

Malaysias regering tager sig dårligt ud i sagen om det forsvundne fly fra Malaysia Airlines, der for 38 dage siden forsvandt med 239 personer om bord over Det Indiske Ocean.

Mere end halvdelen af malaysierne ser nu ud til at have mistet troen på deres politiske ledere. Således vurderer hele 54 procent af de adspurgte i en repræsentativ rundspørge, at regeringen skjuler information om det forsvundne fly.

Det er avisen Malaysian Insider, der mandag morgen bringer historien om den svækkede tro på landets regering.

Undersøgelsen viser samtidig, at blot 26 procent af de over 1000 adspurgte tror, at regeringen taler sandt. 20 procent ved ikke, hvad de skal tro.

Efterforskerne i sagen om det forsvundne fly mener, at den store maskine under sin flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing af uvisse årsager kom ud af kurs og styrtede i havet i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

Måske er piloterne skyldige, men det forbliver spekulationer.

I de seneste uger har et stort hold efterforskere gransket havet vest for Australien i håbet om at finde vragdele og flyets sorte boks, men indtil videre er ingen fund med sikkerhed blevet koblet til flyet.

De malaysiske myndigheder insisterer på, at de intet skjuler, men at de blot er påpasselige med at kommentere den igangværende efterforskning.

Efterladte kinesiske familier - to tredjedele af passagererne på MH370 var fra Kina - har beskyldt Malaysia for at skjule sandheden.

En anden meningsmåling, der blev offentliggjort for to uger siden, fastslog, at blot 43 procent af malaysierne var tilfredse med regeringens håndtering af flymysteriet.

50 procent var utilfredse.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip