Malaysisk flyselskab tilbyder alle passagerer penge retur

Malaysia Airlines er hårdt presset efter to store flykatastrofer inden for få måneder, og i lyset af den seneste flyulykke i Ukraine tilbyder selskabet at refundere alle sine kunders billetter.

Det ulykkesramte selskab skriver på sin hjemmeside, at "passagerer, der ønsker at udsætte eller aflyse deres rejseplaner" kan få pengene tilbage. Det gælder også passagerer, der har købt "ikke-refunderbare billetter", lyder det. Selskabet tilføjer, at kunderne gratis kan ændre deres flyrejse.

- Malaysia Airlines beklager dybt tabet af MH17 og er meget taknemmelig for støtten fra vores passagerer, skriver selskabet på hjemmesiden.

Torsdag styrtede et Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines ned i Ukraine, da det var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur. Alle 298 personer om bord på flyet blev dræbt. Lig og kropsdele er blevet fundet helt op til 15 kilometer væk fra nedstyrtningsstedet.

Passagerflyet blev med stor sandsynlighed skudt ned af et avanceret jord-til-luft-missil, da det fløj i omkring 10 kilometers højde, men det er endnu uklart, hvem der står bag angrebet. De prorussiske separatister er i søgelyset, men de skyder i stedet skylden på Ukraines militær.

Flytragedien kommer blot få måneder efter, at et andet passagerfly fra Malaysia Airlines forsvandt, da det var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Efter en månedlang eftersøgning efter vragdele i blandt andet Det Indiske Ocean er der fortsat intet spor efter den store maskine eller de 239 personer om bord.

Flere iagttagere vurderer, at torsdagens flykatastrofe vil være dødsstødet for Malaysia Airlines, som har fået skåret mere end en tredjedel af sin børsværdi siden årsskiftet og været ramt af vigende billetsalg efter mysteriet om det forsvundne fly MH370.

Fredag faldt selskabets aktie med cirka 13 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip