Malebøger er ikke kun for børn: Hjælper stressede voksne

06/03/2015 19:22

Ane Sørensen

Nyheder

Mest læste i dag

Hvis du tror, at det kun er børn, der har glæde af at farvelægge sommerfugle og pirater i stærke farver, så tager du fejl.

Det er sikkert længe siden, at du pakkede dine gamle malebøger og farvekridt væk, men måske skal du til at finde dem frem igen. Farvelægning har nemlig også en gavnlig effekt på de voksne ifølge huffingtonpost.com.

Det har nemlig en beroligende effekt på mennesker, der er stressede, fordi maleriet skaber velvære, ro og stimulerer de dele af hjernen, der er forbundet til vores motoriske færdigheder.

Faktisk har forlag i den seneste tid lanceret malebøger, der er målrettet direkte til voksne mennesker. 

Læs mere: Beboeren viser rundt i det her dukkehjem - kom med indenfor

Farvelægningen har ifølge psykolog Gloria Martínez Ayala en afstressende effekt, fordi vi fokuserer på den aktivitet, vi er i gang med, i stedet for at fokusere på vores bekymringer.

Desuden bringer farvelægningen fantasien frem og tager os tilbage til vores barndom, som var en periode, hvor vi sikkert var mindre stressede, end vi er nu.

Læs mere: Lego havde fremgang over hele verden sidste år

I Frankrig og Storbritannien har malebøger allerede opnået status som bestsellere.

Det franske forlag Hachette har endda en en malebogsserie kaldet 'Art-Thérapie', der indeholder en masse afstressende lyde og tegninger af sommerfugle, blomster og cupcakes.

I Storbritannien er illustrator Mel Simone Elliots malebøger meget populære. Her kan du farvelægge kendisser som Ryan Gosling, Lady Gaga, Beyonce og Kate Moss i serien 'Colour Me Good'.