Malene stopper som socialrådgiver: 'Vi behandler ikke borgerne anstændigt længere'

- Jeg har truffet en beslutning. Jeg skal ikke være socialrådgiver mere. Som socialrådgiver synes jeg, faget/området har udviklet sig i en helt forkert retning de sidste år, ja, egentlig nok siden kommunesammenlægningerne. Ihvertfald set med mine øjne.

Sådan skriver Malene Ravn Neumann i et opslag på Facebook, som er blevet delt mere end 2.200 gange.

Den 35-årige frustrerede kvinde skriver, at socialrådgivere i dag bruger 80 til 90 procent af deres tid foran en computer, og at man som socialrådgiver helt er frataget sine færdigheder. Det kan hun ikke længere leve med.

- Du skal alene parere ordre, ikke længere hjælpe det enkelte menneske, og ikke længere bruge din faglige dømmekraft. Der er jo ansat teamledere og faglige koordinatorer, der tænker for dig. Din vigtigste opgave er evnen til at sige 'nej', 'beklager' og 'det kan desværre ikke lade sig gøre'. Og så ellers dokumentere det hele, for gud skyld husk dokumentationen.

- At du som socialrådgiver måske fagligt er af den opfattelse, at en given borger har ret til hjælp, er i princippet fuldstændig ligegyldigt, hvis budgetterne for i år er opbrugt, eller der fra ledelsens side er udstukket andre ordre. Du træffer nemlig ikke længere den enkelte beslutning, det bliver gjort for dig, skriver Malene Ravn Neumann, som altså nu har taget konsekvensen og opsagt sit job.

- Vi behandler ikke længere borgerne OG de ansatte i systemet anstændigt. Systemet er blevet alt for bureaukratisk og indviklet, og er i dag alene et system, der fastholder folk i passiv forsørgelse, og beskæftiger et hav af mennesker. 

Malene Ravn Neumann har stillet op til både kommunal- og regionsvalg for Liberal Alliance og stillede op som kandidat til folketingsvalget i 2015. Hun fortæller, at hun i jobbet som socialrådgiver har følt sig som en marionetdukke, fordi alle beslutninger er truffet på forhånd. Og hun mener kun, at tingenes tilstand er blevet værre:

- Hver gang pålægges vi socialrådgivere bare endnu mere 'papirarbejde', for det er åbentbart løsningen på alt. Derfor er jeg nået til den erkendelse, at jeg ikke skal være socialrådgiver mere. Jeg er fagligt for stolt til at finde mig i det længere, og jeg kan ikke længere se, hvordan det 'offentlige system' nogensinde skal blive anderledes, så længe vore ambitioner i dette land ikke ændres.

- En faglig stolt og knalddygtig socialrådgiver takker derfor hermed af og håber, at faget en dag igen bliver værd at vende tilbage til, slutter hun.

Læs opslaget i sin helhed herunder.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip