Mali: Vores land er nu helt fri for ebola

admin

|

12/12/2014

Dagens topnyheder

Det vestafrikanske land Mali skal ikke længere inkluderes på listen over lande, hvor ebola er i udbrud.

Det oplyser sundhedsministeriet i hovedstaden Bamako torsdag ifølge Reuters.

- Den sidste patient, der var i behandling for ebola, er kommet sig og er i dag blevet udskrevet, siger talsmand Markatié Daou.

- Så nu er der ikke flere personer i Mali, som er syge af ebola, tilføjer han.

Seks personer i Mali har mistet livet på grund af ebola i forbindelse med det nuværende udbrud i Vestafrika. To andre personer har modtaget behandling, men er kommet sig.

Mali er det sjette land i regionen, der har været omfattet af det største ebolaudbrud nogensinde.

Mindst 6.533 personer er ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, døde af virusset i Sierra Leone, Liberia og Guinea, som er de tre lande, der har været hårdest ramt af udbruddet.

Sygdommen blev første gang konstateret i Mali i oktober hos et barn, der var blevet smittet i nabolandet Guinea. Senere samme måned døde en imam, der også havde været i Guinea, af sygdommen. Forinden havde han smittet andre.

Selv om Mali har erklæret sig selv for ebolafri, har WHO endnu ikke givet landet det blå stempel, sådan som de tidligere har gjort med Nigeria og Senegal, der også har haft enkelte ebolatilfælde.

Der skal gå flere uger, efter at det seneste tilfælde er konstateret, før det kan ske.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, udpegede torsdag diplomaten Ismail Ould Cheikh Ahmed fra Mauretanien til at lede FN's indsats for at få inddæmmet ebolaudbruddet.

Næsten 17.000 personer er ifølge WHO blevet smittet med ebola.

/ritzau/Reuters