Malmø-rabbiner angrebet med flaske og cigarettænder

Malmøs jødiske rabbiner Shneur Kesselman er lørdag aften blevet angrebet med en flaske, som blev kastet efter ham fra en forbipasserende bil, skriver Sydsvenskan på sin hjemmeside.

Det religiøse overhoved var på vej hjem fra synagogen omkring klokken ni om aftenen, da angrebet fandt sted. Han var sammen med menighedsmedlem Hugo Klein, der gik en omvej for at følge rabbineren hjem.

- Jeg fulgte ham hjem, fordi en lignende hændelse skete på vej til synagogen. Dengang var det en forbipasserende bil, hvor der blev kastet en cigarettænder mod os, fortæller Hugo Klein til Sydsvenskan.

Han talte med politiet ved gerningsstedet, som var fyldt med glasskår fra den kastede flaske, der blev knust mod muren bag de to mænd.

- Den blev kastet fra en bil med flere mænd, som skreg "skide jøder". Vi kan ikke gå sikkert rundt på gaden længere, fortsætter Hugo Klein.

Rabbineren har ikke mange ord tilovers:

- Det er modbydeligt. Der findes ikke noget andet ord for det. Det er en skam, siger Shneur Kesselman.

Han fortæller til avisen, at han også fremover vil gå udenfor, men at mange andre jøder nok vil frygte at bevæge sig rundt på gaden.

- Det er en skam, at en minoritet i Malmø skal være forhadt, fordi de er jøder. At der overhovedet findes folk, som hader jøder, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip