Malthe blev falsk anklaget for pædofili: Nu kræver han et svimlende beløb i erstatning

Skrevet af admin

18/04/2016

Dagens topnyheder

48 millioner kroner.

Det kræver den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen i erstatning, efter han for snart to år siden blev falsk anklaget for pædofili under et praktikforløb i en børnehave på Manhattan i New York.

Mandag eftermiddag dansk tid er retssagen begyndt i den amerikanske storby.

I USA kan falske anklager for pædofili betyde mange penge i erstatning, fortæller Malthe Thomsens advokat, Jane Fisher-Byrialsen, til TV 2.

- Man får rimelig meget for at blive kaldt pædofil offentligt. Der er erstatningerne rimeligt høje. Tit over en million dollar og tit op i tre til fem millioner dollar, siger Jane Fisher-Byrialsen.

Malthe Thomsen siger til DR, at det ikke blot handler om en erstatning for sagen om overgreb på børn. For ham handler det også om en grundlæggende retfærdighed over for de anholdte, som kommer i forhør hos det amerikanske politi.

- Man kan sige, hvis det havde været tilfældet i min sag, så havde den nok været overstået på én dag, siger han med henvisning til den kritik, der har været rejst af forhørsmetoder, hvor politiet presser en bestemt sandhed ud af anholdte, siger han.

Malthe Thomsen tilstod overgrebene, fordi anklageren under forhøret påstod at have en video, som beviste, at den danske pædagogstuderende havde forgrebet sig på børn.

- Det vil jo komme rigtig mange til gode. Især mindre heldigt stillede i New York. Der er mange, der ikke har de ressourcer, jeg var heldig at have, siger Malthe Thomsen.

Ifølge TV2 kostede det op mod 204.000 dollar, hvilket svarer til knap 1,4 millioner kroner, at få Malthe Thomsen frikendt.

Malthe Thomsens to mødre blev nødt til at tage lån i deres hus for at betale for udgifter til advokat, privatdetektiv, leje af hotelværelser, betaling af kaution, elektronisk fodlænke og mistet arbejdsindtægt.

Malthe Thomsen blev efter pædofili-anklagerne placeret i det berygtede Rikers Island-fængsel og levede derefter med en gps-fodlænke. Han blev løsladt mod kaution og endeligt frigivet i november 2013 på grund af manglende beviser.

/ritzau/