Manchester City risikerer CL-exit mod Bayern

De har stået der før. Og nu står de der igen. Faretruende nær endnu en exit fra Champions League-gruppespillet.

Jo, der er pres på Manchester City og ikke mindst klubbens manager, Manuel Pellegrini, før tirsdagens storkamp mod tyske Bayern München på Etihad Stadium i Manchester.

- Vi ved, at vi skal vinde over Bayern, og vi skal have klassen til at være aggressive fra start. Det er vores sidste chance for at gå videre i Champions League, siger Manuel Pellegrini ifølge nyhedsbureauet dpa.

De engelske mestre er noteret for sølle to point efter fire kampe i gruppe E, og senest tabte klubben på chokerende vis 1-2 hjemme til russiske CSKA Moskva, der har tre point.

Italienske Roma har fire point og sidder på andenpladsen, der også udløser avancement til 1/8-finalerne sammen med Bayern München. Tyskerne har allerede vundet gruppen efter fire sejre.

Alt andet end en sejr over Bayern vil med stor sandsynlighed sende Manchester City ud af Champions League.

- Hvis vi ikke går videre, må vi analysere det, men nu skal vi spille kampen mod Bayern og dernæst Roma, før vi drager konklusioner.

- Ingen, hverken holdet eller jeg selv, er glad for den måde, vi har spillet, og det er vores sidste chance, siger Manuel Pellegrini.

City-manageren forsøger trods alt at bevare de optimistiske toner midt i den svære tid.

- Mange gange har det hold, der vinder Champions League, spillet dårligt i gruppespillet. Jeg tænker altid positivt, og det eneste, vi skal gøre, er at vinde, siger han.

Manuel Pellegrini er ekstra presset, fordi Manchester City halser otte point efter Chelsea i Premier League.

Derfor kan Champions League være den sidste mulighed for at vinde et af de helt store trofæer for chileneren, der i sidste sæson førte klubben til sejr i Premier League og Capital One Cup.

Manchester City er ramt af skader og karantæner, så holdet må undvære spillere som Yaya Toure, Fernandinho, David Silva og Edin Dzeko.

Manchester Citys defensivspiller Martín Demichelis, der spillede for Bayern München fra 2003-10, er alligevel ikke bange før mødet med det tyske stjernemandskab.

Den 33-årige argentiner peger på, at Manchester City har vundet to gange over Bayern i Champions League-gruppespillet inden for de seneste tre år.

- Sidste år tog vi til Allianz Arena i München og vandt 3-2, selvom vi manglede flere spillere. Så vi er klart i stand til at besejre dem igen, siger Martín Demichelis til Manchester Citys hjemmeside.

Tyskerne er også ramt af skader, ikke mindst på midtbanen. Det kan måske åbne op for spilletid til danske Pierre-Emile Højbjerg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip