Manchester City topper global lønliste

Manchester City, der onsdag aften mistede to point i kampen om det engelske mesterskab, er verdens bedst betalte sportshold. Og det må spillerne så muntre sig med efter den skuffende 2-2 kamp mod bundholdet Sunderland.

City betaler højere lønninger end både baseball-holdene New York Rangers og Los Angeles samt fodboldgiganterne Real Madrid og Barcelona.

Det viser en undersøgelse fra Sporting Intelligence.

Ifølge analysefirmaets Global Sports Salaries Survey 2014 aflønnes en Manchester City-spiller i snit med 102.653 pund om ugen eller knap 5,4 millioner pund om året, skriver The Guardian.

Omregnet til en dansk lønseddel svarer det til 48,5 millioner kroner.

Hos Liverpool, der overraskende er på vej mod sit første mesterskab i 24 år, må spillerne nøjes med noget mindre. Her får hver mand i snit 3,4 millioner pund.

For at sætte de ekstreme lønninger ind i en sammenhæng nævner The Guardian, at en britisk fuldtidsarbejder har en ugeløn på 517 pund eller 4700 kroner før skat.

- Men taget i betragtning at fodboldspillere kun træner og spiller få timer om ugen, er det måske mere relevant at sammenligne med deltidslønnen på 160 pund, skriver avisen.

Så samlet set er fodbold ikke et dårligt job, hvis man kan få et.

- Lyt aldrig nogensinde igen til klynke-historier om, at fodboldspillere har en kort karriere, konkluderer avisen.

Listen over verdens 12 bedst betalende sportshold omfatter fire klubber fra Premier League. USA er repræsenteret med to baseball- og basketballklubber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip