Manchester City vil lukke hullet til Europas bedste

Manchester City har sat sig selv på tronen i England med to mesterskaber i de seneste tre sæsoner. Nu vil klubben gøre det samme i Europa.

Klubben satser stort på Champions League-succes, efter gennembruddet er udeblevet i de seneste sæsoner.

Allerede i den første kamp i årets turnering får City mulighed for at måle, hvor klubben står i forhold til kontinentets bedste klubber.

Onsdag gælder det udekampen mod Bayern München, som holdet har trukket i Champions Leagues gruppespil for tredje gang på fire sæsoner.

- Det er efterhånden et sted, vi er blevet vant til, og hver eneste gang er det en mulighed for at bevise sig selv, siger Citys anfører, Vincent Kompany, og uddyber.

- Vi tager det som en udfordring. Bayern er en af de tre bedste klubber i verden lige nu. Der er formentlig ingen eller i hvert fald ikke mange sværere steder at spille.

- Jeg mener, at det er på tide, at vi gør disse kampe tætte og endelig lukker hullet mellem os og disse top-tre-klubber, siger Kompany.

Da de to hold krydsede klinger i den forgangne sæson, gik begge videre, men City fik en sværere lodtrækning til ottendedelsfinalen, da Bayern tog førstepladsen efter at have været bedre indbyrdes i forhold til City.

Det endte da også med, at ottendedelsfinalen blev endestationen for City efter et samlet nederlag til Barcelona. I denne sæson stræber City efter førstepladsen, der kan give en nemmere vej fremadrettet i turneringen.

- Vi har set, hvor meget det kan skade ens håb og ambitioner ikke at slutte øverst i gruppen. Sidste år var det tæt, og kun et enkelt mål gjorde forskellen på at trække Barcelona eller et hold, der ville være nemmere at slå.

- Set i det lys er kampen vigtig, siger Kompany med hentydning til onsdagens kamp.

Den begynder klokken 20.45.

/ritzau/AFP