Manchester United bekræfter femårig kontrakt med Pogba

Den engelske fodboldklub Manchester United meddeler natten til tirsdag, at den har hentet Paul Pogba fra Juventus på en femårig kontrakt. Derudover er der i aftalen en option på et års forlængelse.

- Jeg er glad for, at jeg skal tilbage til United. Det er en klub, der altid har haft en særlig plads i mit hjerte, og jeg ser meget frem til at arbejde sammen med José Mourinho, siger Pogba i en meddelelse på Manchester Uniteds hjemmeside.

Søndag bekræftede både Manchester United og Juventus, at 23-årige Pogba var til lægetjek i England.

Pogba må forventes at falde hurtigt til i Manchester United.

Fra 2009 til 2012 var han i klubben, inden han på grund af manglende spilletid skiftede til Juventus og blev en fremtrædende stjerne på det italienske storhold.

Prisen for Pogba er ikke officielt meldt ud. Britiske BBC skriver, at franskmanden koster 89 millioner britiske pund. Daily Mail skriver, at prisen er 100 millioner britiske pund.

Hvis et af de to beløb er det rigtige, er der tale om den største handel for en fodboldspiller nogensinde.

Waliseren Gareth Bale skiftede ifølge det franske nyhedsbureau AFP i 2013 til Real Madrid for 85 millioner pund.

I 2012 gav Juventus i omegnen af 800.000 pund for Pogba.

Franskmanden har vundet meget med Juventus. Fire Serie A-titler er det blevet til, og i 2015 var han med til at spille holdet i Champions League-finalen.

- Jeg har virkelig nydt min tid i Juventus, hvor jeg har fantastiske minder. Det er en stor klub, og jeg har mange venner dér. Men jeg føler, at tiden er inde, til at jeg tager tilbage til Old Trafford, siger Pogba.

Manchester United har under manager José Mourinho, der er ny i klubben, hentet store navne ind til truppen i sommerpausen.

Foruden Pogba er også Henrikh Mkhitaryan og Zlatan Ibrahimovic kommet til fra henholdsvis Borussia Dortmund og Paris Saint-Germain.

/ritzau/

 

Dagens Gossip