Manchester United fyrer dansk talentspejder

Den engelske fodboldgigant Manchester United har fyret klubbens danske scout Torben Aakjær.

En række stødende kommentarer på sin private Facebook-profil har bragt Torben Aakjær i problemer.

Manchester United bekræfter over for avisen The Guardian, at danskeren er fyret.

I første omgang var Torben Aakjær blevet suspenderet onsdag aften, mens klubbens undersøgte sagen. Kort tid efter kom fyringen.

Det var aviserne BT og The Guardian, der gjorde storklubben opmærksom på kommentarerne, som derefter blev afleveret i et dokument til Uniteds ledelse.

- Klubben har modtaget dokumentationen og har øjeblikkeligt indledt en undersøgelse af sagen. Klubben har suspenderet Hr. Aakjær med øjeblikkelig virkning, indtil undersøgelsen er afsluttet.

- Manchester United er en beskyttet organisation og vil ikke acceptere den slags opførsel, skrev en talsmand for klubben.

På Facebook har Aakjær blandt andet delt en artikel fra Ekstra Bladet med overskriften "DF vil smække Danmarks grænsebomme i".

Til overskriften skrev Torben Aakjær, som har været på Manchester Uniteds lønningsliste, følgende:

- Sådan! Og ekstra bemanding på alle ind og udgange, så alt det østeuropæiske skidt og lo. kan holdes ude.

Danskeren bekræftede onsdag over for The Guardian, at kommentarerne stammer fra hans Facebook-profil, men afviser at have skrevet stødende eller racistiske bemærkninger.

Torben Aakjær hævdede, at hans Facebook-profil var blevet hacket af nogen, der ikke kan lide ham eller Manchester United.

/ritzau/

 

Dagens Gossip