Manchester United taber i Premier League-premiere

Manchester United fik den værst tænkelige start under den nye hollandske manager, Louis van Gaal.

I sæsonens første Premier League-kamp måtte storklubben indkassere et nederlag hjemme på Old Trafford på 1-2 til Swansea.

Manchester United har imponeret og skabt gode resultater i opstartsfasen under den nye manager, men det var slet ikke til at se i premieren.

United var i stor boldbesiddelse gennem hele kampen, men havde mere end svært ved at bryde igennem Swanseas defensiv og skabe reelle målchancer

Louis van Gaal viste sig endnu en gang som en mand, der stoler på sine egne idéer. I startopstillingen havde han fundet plads til to unge overraskelser i skikkelse af Tyler Blackett og Jesse Lingard.

For sidstnævnte blev det dog en blandet fornøjelse, da han måtte lade sig skifte ud med en skade efter 24 minutter.

Kort efter måtte hjemmeholdet notere endnu en bet. På det første helhjertede Swansea-angreb afsluttede Sung-Yueng Ki fladt fra straffesparkfeltets bue, og bolden gik ind til 1-0 yderligt ved stolpen uden for David De Geas rækkevidde.

Det blev også pausestillingen.

Manchester United kom aggressivt ud til anden halvleg, og det gav afkast efter otte minutter.

Bolden blev snittet videre til anfører Wayne Rooney, der fra klos hold flugtede bolden akrobatisk i mål til udligning.

I Robin van Persies fravær var Rooney Uniteds farligste offensive indslag. Kort efter var han tæt på at score til 2-1, men hans frisparksforsøg ramte ydersiden af stolpen.

Det lå i luften, at United kunne vende skrækstarten til sejr, men i stedet slog Swansea tilbage efter et kontraangreb.

Uniteds opdækning lod meget tilbage at ønske, og islændingen Gylfi Sigurdsson kunne score til 2-1, da han stod helt fri ved straffesparkpletten 17 minutter før tid.

Efterfølgende fik hjemmeholdet aldrig lagt et hårdt pres for udligning, og Swanseas føring holdt hjem.

Sidste sæson sluttede med en skuffende syvendeplads for United efter blandt andet syv nederlag på hjemmebane. Nu har klubben allerede indkasseret endnu et på sæsonens første spilledag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip