Mancini efter snebold-sejr: Det blev et lotteri

Galatasarays træner, Roberto Mancini, er forståeligt glad for 1-0-sejren over Juventus, hvilket sendte hans hold videre til 1/8-finalerne i Champions League på italienernes bekostning.

Men den italienske træner er næsten lige så optaget af, at kampen i Istanbul, der blev genoptaget onsdag, blev afviklet under nærmest umulige forhold på grund af snefald.

- Det var svært at spille fodbold under disse forhold, og jeg sagde før kampen, at det var farligt for spillerne, så det bedste måske havde været ikke at spille, siger Roberto Mancini til Sky Sport Italia.

Kampen blev afbrudt tirsdag aften efter 31 minutters spil på grund af snefald, men det var stort set de samme forhold onsdag.

- Jeg fortalte den delegerede fra Uefa (det europæiske fodboldforbund, red.), at det heller ikke var korrekt at spille i dag efter min mening.

- Ved pausen var det allerede for sent. Juventus ønskede at spille før kampen, eller de sagde i hvert fald ikke noget. Jeg er enig med Antonio Conte (Juventus' træner, red.) i, at det var umuligt for begge hold at spille fodbold. Det blev et lotteri, siger Mancini.

Galatasaray kom videre, da Wesley Sneijder fem minutter før tid scorede kampens eneste mål.

Avancementet er en stor personlig triumf for Roberto Mancini, der overtog Galatasaray efter 1-6-lussingen hjemme til den senere gruppevinder, Real Madrid, i den første kamp.

To dage efter hans tiltræden spillede Galatasaray 2-2 mod Juventus i Torino, og til sidst lykkedes det altså at gå videre med blot syv point.

- Det var en svær situation, da jeg overtog holdet, eftersom vi tabte den første hjemmekamp 1-6.

- Vi var gode og heldige nok til at få et point i Torino, og vi fortjente at vinde denne kamp, siger Roberto Mancini.

Juventus må nøjes med Europa League, mens FCK som nummer fire i gruppe B er helt færdige i Europa.

/ritzau/

 

Dagens Gossip