Mand anholdt for bombetrusler mod Lalandia

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har anholdt en mand efter to tilfælde af bombetrusler mod feriecentret Lalandia i denne weekend.

Ifølge vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen er der tale om en 18-årig mand fra Vestlolland. Han sigtes for at have anbragt sedler med trusler i centret.

- Sagen efterforskes fortsat, hvorfor der endnu ikke kan oplyses nærmere om, hvad der førte til anholdelsen. Blandt andet afventes resultatet af kriminaltekniske undersøgelser, siger Søren Ravn-Nielsen i en pressemeddelelse.

Fredag indløb den første bombetrussel, da en person afleverede et brev i en mellemgang mellem feriecentrets reception og en restaurant. I brevet stod der, at en bombe ville sprænge det hele i luften.

Politiet valgte at evakuere selve feriecentret, mens folk fik lov til at blive i de hytter, som ligger omkring centret.

Efter at have gennemsøgt området med hunde uden at finde nogen bombe, valgte politiet natten til lørdag at afblæse alarmen.

Lørdag var alt igen tilbage i daglig gænge på feriecentret, men kun for en kort bemærkning.

Lørdag eftermiddag indløb nemlig en ny bombetrussel mod centret, som fik politiet til at evakuere stedet. Igen viste det sig, at der var tale om tomme trusler.

Politiet har tidligere oplyst til Ritzau, at de to episoder minder så meget om hinanden, at man formoder, at det er den samme person, der står bag.

I den forbindelse oplyste politiet også, at der er videoovervågning på stedet, som kan have fotograferet gerningsmanden.

Den 18-årige mand blev anholdt søndag aften. Politiet skal ifølge grundloven løslade manden inden 24 timer. Ellers skal han i et såkaldt grundlovsforhør stilles for en dommer, som kan vælge at varetægtsfængsle manden.

Anklagemyndigheden er ifølge Søren Ravn-Nielsen ved at vurdere, om der er grundlag for at fremstille manden i retten med krav om fængsling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip