Mand anholdt for hundeluftervoldtægt efter halvandet år

I over halvandet år har Fyns Politi været mere eller mindre på bar bund i en grov voldtægtssag, men nu er der sket anholdelse.

Den formodede gerningsmand kunne formentlig have holdt sig skjult for tid og evighed, hvis ellers han kunne holde sig på dydens smalle sti. Men nu har en 19-årig svendborgenser indirekte afsløret sig selv.

- Han er kommet i politiets søgelys i en anden sag, hvor der er blevet taget et mundskrab for at få hans dna-profil, og det matcher med spor fra gerningsstedet og forurettede i den gamle sag, fortæller vicepolitikommissær Jack Liedecke.

Ifølge Jack Liedecke drejer den nye sag sig ikke om en seksualforbrydelse, men noget helt andet.

Sagen, som politiet nu mener at have opklaret, stammer tilbage fra 28. marts 2012.

Her blev en 18-årig kvinde overfaldet og voldtaget, da hun luftede sin hund i skovområdet ved Skovbovej, Hellegårdsvej og Wiggers Park i Svendborg. Trods en intensiv efterforskning i tiden efter fandt politiet ikke frem til en mistænkt.

Torsdag eftermiddag rykkede politiet på baggrund af de nye dna-oplysninger ud og anholdt den 19-årige mand. Fredag er manden blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et retsmøde ved Retten i Svendborg.

ifølge anklagemyndigheden ved Fyns Politi har manden delvist erkendt sig skyldig.

Politiet har tidligere fortalt, at den 18-årige kvinde blev standset af gerningsmanden, som spurgte om, hvor en bestemt vej lå.

Kvinden forsøgte at hjælpe ham ved at kigge på et kort på sin mobiltelefon, men blev i stedet overfaldet og udsat for fuldbyrdet voldtægt og slag.

Politiets dna-register består af to dele, et personregister, hvor der findes dna-profiler fra sigtede personer, og et spor-register, hvor der findes dna fra gerningssteder.

Hvis politiet finder dna på et gerningssted, kan det ikke umiddelbart føre til en gerningsmand, medmindre han allerede findes i personregistret.

Det gjorde den 19-årige ikke, før han bragte sig i politiets søgelys i den nye sag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip