Mand anholdt for at kaste æg mod omstridt svensk politiker

En person er lørdag aften i forbindelse med et valgarrangement blevet anholdt for at kaste med æg i retning mod Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson.

Politiet bekræfter anholdelsen, der sker mens Åkesson afslutter sin valgturné forud for det svenske riksdagsvalg søndag.

- Vi har pågrebet en person for episoden, siger pressetalsmand Towe Hägg fra Stockholms Politi.

Hun siger samtidig, at politiet har identificeret en håndfuld personer, der optræder anstødeligt ved Nytorget i Stockholm, hvor valgarrangementet finder sted.

Avisen Aftonbladet skriver, at flere hundrede personer er samlet i området omkring Nytorget for at demonstrere mod Åkesson. Avisen rapporterer, at Sverigedemokraternas leder bliver mødt at buh-råb, og flere demonstranter er blevet slæbt væk af politiet.

Torvet er fyldt med demonstranter, der forsøger at overdøve politikeren med slagråb som "ingen racister i vores gade". Fra et vindue har nogen hængt et banner ud med teksten "Fuck Racism".

Åkesson talte i omkring en time, og han har nu forladt pladsen i bil.

Sverigedemokraterna spås et kanonvalg med omkring 10 procent af stemmerne ved søndagens riksdagsvalg. Det er næsten en fordobling i forhold til seneste valg.

Såvel den rødgrønne blok som den borgerlige koalition har dog sagt, at de ikke vil arbejde sammen med Sverigedemokraterna.

En meningsmåling lørdag foretaget af Novus for TV4 Nyhederne viser af den rødgrønne blok bestående af Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet får 45,8 procent. Den borgerlige koalition Alliansen får 40,5 procent.

Dermed er det lykkedes for den rødgrønne blok at bevare et forholdsvis stort forspring til den borgerlige koalition med statsminister Fredrik Reinfeldt fra Moderaterna i spidsen forud for valgdagen søndag.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip