Mand anholdt med legetøjspistol tæt på partilederdebat

18/06/2015 09:30

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En mand blev onsdag aften anholdt i besiddelse af en legetøjspistol på Hovedbanegården i København midt under den sidste partilederdebat inden torsdagens folketingsvalg.

Debatten fandt sted i TV2's studie på Hovedbanegården.

En kvinde havde set manden bære pistolen, som altså viste sig at være af den mindre farlige slags.

- Hun ser manden med pistolen og tilkalder politiet. Da vi kommer frem, konstaterer vi, at den person er i besiddelse af en legetøjspistol. Han er anholdt og bragt til afhøring, siger vagtchef Lars Westerweel fra Københavns Politi.

Ifølge vagtchefen har manden ikke truet nogen med pistolen, og der er ikke grund til at tro, at der er tale om andet end "en dumhed" fra mandens side.

- Jeg ville blive meget forbavset, hvis det udvikler sig videre. Vi har ikke nogen forventning om, at det her er andet end en, der begår en dumhed, mens der er en partilederdebat, og mens vi stadig har episoden fra februar i frisk erindring, siger Lars Westerweel med henvisning til angrebene i København tidligere på året.

Alligevel har politiet altså valgt at køre manden på stationen for at være helt sikker på, at der ikke ligger onde motiver bag.

- Det er for at undersøge forholdet nærmere. Jeg kalder det en legetøjspistol, men den er kaldt flere ting i de forskellige kilder, jeg kan læse i. Så vi skal have fastsat, hvad det præcist er, siger Lars Westerweel.

Manden blev anholdt i en butik på Hovedbanegården og stod altså ikke umiddelbart blandt den store gruppe politiske "fans", der havde placeret sig lige uden for TV2's studie.

/ritzau/