Mand anholdt for overfald på imam i Oslo

Skrevet af admin

30/06/2014

Mest læste i dag

Norsk politi har anholdt og sigtet en mand for drabsforsøg eller medvirken til det på imam Nehmat Ali Shah på åben gade i Oslo for knap 14 dage siden.

- Manden har fået beskikket en forsvarer, og alt tyder på, at han ikke vil blive afhørt før tirsdag, siger Egil Kulseth, der er leder af voldsafsnittet hos Oslo Politi.

Den mistænkte gerningsmand, som er i 30'erne, er norsk statsborger af pakistansk oprindelse.

- Politiet pågreb ham i en lejlighed i Oslo omkring klokken 12.15, og anholdelsen foregik uden dramatik. Vi vil ikke udelukke, at der kan komme flere anholdelser i sagen, siger Kulseth.

Imam Nehmat Ali Shah blev angrebet af en maskeret mand uden for sit hjem i Motzfeldts Gate 17. juni i nærheden af moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Skaderne på imamen blev først betegnet som livstruende, men han blev udskrevet fra sygehuset dagen efter.

Tidligere er to personer rutinemæssigt blevet sigtet i sagen.

- Vi gennemførte en ransagning hjemme hos dem og har i den forbindelse sigtet de to. Begge er afhørt, men vi har valgt ikke at anholde dem, sagde sektionschef Grete Lien Metlid til NTB.

Politiet stillede med et vagthold under den første fredagsbøn efter drabsforsøget, og flere af menighedens medlemmer gav udtryk for, at de var bange.

Menigheden Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat blev grundlagt i 1977 og har flere end 5000 medlemmer. Den var i udgangspunkt et samlingssted for førstegenerationsindvandrere fra Pakistan.

I dag er menigheden Norges største muslimske menighed. Selve moskeen i Motzfeldts Gate 10 blev åbnet i 2006 og har plads til omkring 2500 personer.

Umiddelbart efter angrebet på Nehmat Ali Shah var der røster fremme om, at to grupper gennem flere år har ligget i åben strid om magten over menigheden.

/ritzau/NTB