Mand anholdt for at true tysker på båd

admin

|

05/12/2014

Dagens topnyheder

En dansk mand er fredag blevet anholdt på kajen i Esbjerg, fordi han angiveligt har truet en tysker om bord på en båd.

Lidt i seks fredag morgen ringede den 45-årige tyske mand til Syd- og Sønderjyllands politi fra båden, som lå vest for Esbjerg, fordi han følte sig truet af en 23-årig dansk mand på båden.

Tyskeren bad om, at politiet fik ham væk fra båden, fordi han ikke selv kunne komme i land.

Omkring to en halv time senere sejlede betjente op langs den pågældende båd, og den tyske mand blev trukket over på redningsbåden, oplyser Syd- og Sønderjyllands politi.

Derefter blev båden med den 23-årige om bord trukket ind til kaj i Esbjerg, hvor danskeren blev anholdt "helt uden dramatik."

- Vi er nu i gang med at afhøre begge mænd. Tyskeren er uskadt og ved godt mod. Nu skal vi finde ud af, hvad der egentlig er op og ned i sagen, siger vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands politi Hans Roost til Ritzau.

Det er endnu ikke klart, om den 23-årige dansker truede med en kniv eller andet våben.

- Politiet er ved at ransage båden for at se, om der er tegn på slagsmål, eller om der ligger en kniv eller måske en skuretrækker om bord, siger Hans Roost.

Han fortæller, at politiet dagligt ser situationer, hvor personer truer hinanden. Det, der er særligt ved denne sag, er, at det foregik på vandet. Det gjorde ifølge vicepolitiinspektøren hele anholdelsesprocessen mere omstændelig.

Det var betjente, som er specialuddannet i maritime opgaver, som fredag morgen sejlede ud til båden for at få styr på situationen. Politiet var i konstant telefonisk kontakt med den tyske mand, fra han ringede, til han blev evakueret over to timer senere.

/ritzau/