Mand dømt for at tømme sin egen konto for snuden af SKAT

Skrevet af Holger Madsen

12/12/2012

Dagens topnyheder

Sagen blev opdaget under det såkaldte projekt "Udgående fogedforretninger", der er  landsdækkende, og har til formål at besøge skyldnerne i deres virksomheder, så pantefogederne ved selvsyn kan tjekke om der er aktiver, som kan dække eventuel gæld til det offentlige.

Og under et besøg i en virksomhed i Vestsjælland kunne specialkonsulent Susanne Sørensen, som er pantefoged i skattecenter Køge konstatere, at virksomhedsejeren havde 25.000 kroner stående på en konto.

- Jeg sagde til skyldneren, at jeg ville tage et udlæg på 20.000 kr. til en delvis dækning af hans gæld. Det blev han meget lidt tilfreds med, så jeg advarede ham om at han under ingen omstændigheder måtte flytte pengene væk fra kontoen, og at jeg ville melde ham til politiet, hvis han gjorde det, siger Susanne Sørensen.

Susanne Sørensen kørte til den nærmeste bank, men kom for sent. Skylderen havde nået at hæve alle pengene to minutter inden.

- Jeg havde jo advaret ham, så jeg tog hjem og lavede en anmeldelse til politiet for skyldnersvig, siger Susanne Sørensen.

- I sidste uge kom sagen for retten. Skylderen fik en dom på ti måneders fængsel, som blev gjort betinget i to år og skal være under opsyn af kriminalforsorgen i et år. Så næste gang vi kommer på besøg håber jeg, at han betænker, inden han flytter aktiver uden for SKATs rækkevidde, lyder det fra specialkonsulenten.