Mand dræbt efter skud i fogedretten i København

Politiet bekræfter over for Ritzau, at en person er død efter at være blevet skudt i fogedretten i København. Politiet oplyser desuden, at skyderiet er fundet sted i forbindelse med en igangværende fogedsag.

- Jeg kan bekræfte, at to personer er blevet ramt af skud, og at den ene er afgået ved døden, fortæller vagtchef Kristian Aaskov fra Københavns Politi til Ritzau.

Det andet offer er ifølge politiet i livsfare. En politimand på gerningsstedet fortæller til Ritzau, at offeret er ramt i brystet, i armhulen, på underarmen og på foden.

Søren Axelsen, der er præsident ved Københavns Byret, oplyser til Ritzau, at skuddene er affyret inde i retsbygningen.

Han siger desuden til TV2 News, at det formentlig er et familieopgør, der har ført til skyderiet i fogedretten i København.

Den dræbte er efter alt at dømme dræbt øjeblikkeligt, mens den anden skudramte er kommet ud af retsbygningen.

Ifølge Ritzaus medarbejder på gerningsstedet oplyser en politimand, at den dræbte et par timer efter skyderiet stadig befandt sig i fogedrettens bygning.

Et øjenvidne har fortalt til Ritzau, at et andet offer lå blødende uden for bygningen efter skyderiet, og at offeret - en midaldrende mand - mistede bevidstheden.

Politiet har anholdt den formodede gerningsmand, og det formodede gerningsvåben - et oversavet jagtgevær - er også i politiets besiddelse.

Ifølge Ekstrabladet.dk blev den formodede gerningsmand anholdt på Vester Voldgade. Ved anholdelsen trak politiet våben og sigtede mod den anholdte.

Ifølge Ekstra Bladets journalist på stedet råbte den anholdende betjent "slip posen, eller jeg skyder" mod den formodede gerningsmand.

I forbindelse med skyderiet har der floreret rygter om, at et af ofrene skulle være politiker, men det afviser Kristian Aaskov umiddelbart.

- De rygter er vi blevet konfronteret med, men det er ikke noget, som vi har nogen oplysninger om, siger vagtchefen.

Politiet oplyser først på eftermiddagen, at man er i færd med at underrette de pårørende, og at vidner samt pårørende vil blive tilbudt krisehjælp.

/ritzau/