Mand er frifundet for indespærring af kone - dømt for vold

Seks måneders fængsel og udvisning fra Danmark.

Det er en tyrkisk mand blevet idømt af Københavns Byret fredag for at have udøvet vold mod sin familie. Han er også blevet idømt indrejseforbud i seks år.

Den 33-årige mand var tiltalt for at have holdt sin kone indespærret i omkring halvanden måned, hvor han skulle have udsat hende for vold og daglige voldtægter samt udøvet vold mod sine børn.

Men retten mener altså ikke, at der er nok beviser for, at manden skulle have holdt sin kone indespærret og dagligt udsat hende for voldtægter.

Han blev derfor frifundet for frihedsberøvelse og voldtægt.

Til gengæld blev han dømt for at have slået sin kone, niårige datter og otteårige søn.

- Retten lagde navnlig vægt på, at du tidligere er blevet dømt for vold, og at det er foregået over en længere periode, forklarede dommer Lise Troelsen.

Hun påpeger samtidig, at der har været tale om omfattende vold, der blandt andet er udøvet mod børn.

Selvom anklager Mette Lorentzen krævede tre år og 11 måneders fængsel i sin procedure, er hun tilfreds med dommen.

- Det er en rigtig svær sag. Men jeg er tilfreds med rettens bevisvurdering. Det er det rigtige, som er sket, siger hun.

Det var omkring halvanden måned i begyndelsen af året, at den 33-årige var anklaget for at have holdt sin kone indespærret.

En sagsbehandler fra Københavns Kommune, som vidnede i sagen fredag, fortalte, at parret ofte havde et konfliktfyldt forhold.

Parret, som har været gift i 10 år, kom med beskyldninger mod hinanden, som efterfølgende blev trukket tilbage.

- Forældrene fremkom med nogle meget alvorlige gensidige beskyldninger mod hinanden. Anklager af meget alvorlig karakter, fortalte sagsbehandleren.

Den 33-årige mand, som har nægtet sig skyldig, modtog dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip