Mand får anbringelsesdom for drab på sin kone sidste år

En 33-årig mand har mandag i Retten i Odense fået en anbringelsesdom for at have slået sin kone ihjel i januar sidste år og efterladt hendes lig i plastikposer på en rasteplads ved Langå.

Det oplyser mandens forsvarer, advokat Mette Grith Stage, til Ritzau.

Kvinden blev dræbt af knivstik i parrets lejlighed i Strib ved Middelfart, hvorpå manden kørte liget til rastepladsen, der ligger syd for Randers.

En lægeundersøgelse har vist, at manden var syg på gerningstidspunktet. Det er baggrunden for anbringelsesdommen, som betyder, at han på ubestemt tid skal anbringes på en psykiatrisk afdeling.

Manden erkendte i retten såvel selve drabet som usømmelig behandling af kvindens lig, hvilket han også var tiltalt for.

- Han har erkendt det hele, og anklageren og jeg er fuldstændig på linje. Vi mener, at en anbringelsesdom er det rette, siger Mette Grith Stage.

Anbringelsesdommen betyder, at den 33-årige skal være anbragt, indtil såvel lægerne som retten vurderer, at han er rask nok til at blive løsladt.

Manden har ifølge fyens.dk forklaret i retten, at han den aften, hvor drabet fandt sted, havde opdaget, at kvinden havde kontakt med en tidligere kæreste fra Egypten, og det blev indledningen til et skænderi.

Han har forklaret, at kvinden sagde, at hun ville gøre ham jaloux. Efter mandens forklaring i retten var det kvinden, der tog en kniv og begyndte at true, og det udviklede sig, så de kom op at slås.

Det endte med, at kvinden blev stukket ihjel med kniven, hvorpå manden kørte de 140 kilometer med hende fra Strib til Langå.

På rastepladsen, hvor liget blev fundet, havde en forbipasserende lagt mærke til nogle sorte plastiksække, som han ville undersøge nærmere. Herefter blev der slået alarm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip