Mand får behandlingsdom for at stikke bekendt med kniv

Syv gange stak en 20-årig mand en bekendt i Odense med en kniv i februar i år. Han er torsdag blevet idømt en behandlingsdom af Retten i Odense, fortæller anklager Heidi Colbæk til Ritzau.

Manden er blevet dømt for forsøg på manddrab og modtog dommen, fortæller hun. Han skal i behandling på en psykiatrisk afdeling i Middelfart.

Volden skete i en baggård til Babylon Café, der ligger i Odense.

Den dømte og en anden mand, som dengang var 21 år, sad i samme selskab på caféen, men kom op og skændes. Derefter gik de ud i caféens baggård, som ligger på Skt. Knuds Kirkestræde.

Her fortsatte de to mænd med at skændes. Den dømte stikker så den anden mand flere gange med en kniv, samtidig med at han råber noget i retning af: "Dø, dø, du skal dø, dø, dø," ifølge anklageskriftet.

Offeret blev stukket flere gange i overkroppen og i den ene arm. Gæster fra caféen kom dog den overfaldne til undsætning, imens den 20-årige stak af.

Den sårede mand blev kørt på hospitalet. Han havde en sammenklappet lunge, men blev efter kort tid erklæret uden for livsfare.

Det var ikke en svær opgave for Fyns Politi at finde frem til den 20-årige.

- Det viser sig, at gerningsmanden var kommet til skade, da han havde skåret sig i fingeren, så han måtte tage på skadestuen. Så han var rimelig nem for os at finde, har vagtchef Jesper Fält tidligere fortalt.

En behandlingsdom betyder, at det er lægerne, som bestemmer, hvornår den dømte er klar til at blive udskrevet. I modsætning til en anbringelsesdom, hvor det både er læger og en dommer, som skal vurdere, hvornår den dømte ikke længere er syg og farlig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip