Mand får tre års fængsel for at skyde to drenge i Aarhus

26. november sidste år kom to drenge på 15 og 16 år kørende på en scooter ved Tovhøjskolen i Brabrand ved Aarhus, da der pludselig lød to skud fra et haglgevær.

Skuddene var rettet mod drengene, der begge blev ramt af hagl på kroppen og højre arm og ben. Den ene blev ramt af 55 hagl, mens den anden blev ramt af mindst 34.

Torsdag blev en 27-årig mand så ved Retten i Aarhus idømt tre års fængsel for blandt andet grov vold mod de to drenge.

Den 27-årige Reza Honarkarfard blev først anholdt fem måneder efter skyderiet, da fundet af dna på nogle handsker pegede på ham som gerningsmand.

Anklager ved Østjyllands Politi, Jacob Balsgaard, er godt tilfreds med torsdagens dom.

- Det har været vores vurdering, at der har været tilstrækkeligt med beviser i denne sag til at få den 27-årig dømt for kvalificeret vold, og det var retten enig i, så det kan jeg selvfølgelig kun være tilfreds med, udtaler han.

Advokat Jan Schneider, der er forsvarer for Reza Honarkarfard, er langt fra enig.

- Man har ét teknisk bevis mod min klient, og man har ignoreret alle andre muligheder, siger han til Ritzau.

Hermed hentyder han til handskerne, der blev fundet i nærheden med krudtslam og den 27-åriges dna. Ifølge advokaten ændrede politiet opfattelse af, hvad der var sket, da man fandt handskerne.

- I første omgang sagde man, at skuddene var affyret ét sted fra, men da man finder handskerne, ændrer man opfattelse og siger, at skuddene blev affyret et andet sted fra - meget tættere på det sted, hvor handskerne blev fundet, siger han.

Den 27-årige ankede på stedet dommen til Vestre Landsret med krav om frifindelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip