Mand fængsles på psykiatrisk afdeling for at såre fætter

admin

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

En 22-årig mand, som er sigtet for at have forsøgt at dræbe sin fætter på Nordfyn tirsdag, er onsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger.

Manden varetægtsfængsles i surrogat, det vil sige på psykiatrisk afdeling. Han nægter sig skyldig.

Det oplyser vagtchefen ved Fyns Politi onsdag eftermiddag.

Politiet rykkede ud, da der tirsdag aften kort før klokken 21 kom en anmeldelse om tumult og knivstikkeri i et hus på Slettens Landevej øst for Bogense på Nordfyn.

Det viste sig, at det var to fætre, der var kommet i klammeri, hvorunder den 34-årige blev tildelt flere knivstik. Fætteren, der er 34 år, fik ifølge politiet et knivstik i låret og et stik i brystet umiddelbart under hjertet. Han er onsdag uden for livsfare.

Den 22-årige var flygtet fra stedet, da politiet ankom, men han blev kort efter anholdt på sin adresse i Skamby. Anholdelsen foregik ifølge politiet udramatisk.

Ifølge Fyens.dk nægtede den sigtede at udtale sig under grundlovsforhøret onsdag, da han efter eget udsagn ikke havde taget sin medicin længe og derfor ikke følte sig klar til at forklare sig.

Til gengæld blev forklaringer fra den sigtedes mor, far og fætter læst højt i Retten i Odense, hvor grundlovsforhøret fandt sted.

De forklarede, at forholdet til den sigtede var anstrengt, og at forældrene ikke længere ønskede at se den unge mand i deres hjem. Alligevel dukkede den 22-årige op på deres ejendom tirsdag aften.

Her var han gået ud i forældrenes garage og havde taget fem kattekillinger, som han puttede i sin taske. Da familien protesterede opstod der tumult, hvor den sigtedes far og fætter holdt den 22-årige fast for at få ham til at slappe af.

Under slagsmålet hev den sigtede en kniv frem, som han ifølge familiens forklaringer fik snittet sin fætter i brystet med.

Den 22-årige fængsles frem til 15. juni.

/ritzau/