Mand fængslet efter skud mod frygtet indbrudstyv

En 66-årig mand er lørdag blevet varetægtsfængslet efter at have affyret et skud gennem en lukket dør i sit hus, da han frygtede, at en indbrudstyv var på spil.

Natten til lørdag affyrede han skuddet, der ramte en 26-årig mand, der blev livsfarligt såret. Den ældre mand er sigtet for drabsforsøg og varetægtsfængslet frem til 2. januar 2015.

Episoden fandt sted kort før klokken 02 på Ravnsnæsvej i Birkerød nord for København, men først lørdag ved middagstid valgte politiet at fortælle offentligheden om skyderiet.

- Manden hører først en puslen ved sin carport og senere i baghaven, og han frygter, at der er tale om en indbrudstyv eller en hjemmerøver, sagde Steffen Østergaard, vagtchef ved Nordsjællands Politi, tidligere på dagen.

Beboeren i huset har jagttegn og dermed lov til at have et jagtgevær, som han henter.

- Da han så hører, at det igen pusler ved en kælderdør, og han ser en profil udenfor, så affyrer han et skud gennem døren, forklarede vagtchefen.

Efter at have skudt ringer den 66-årige 112, og både politi og ambulance er hurtigt på stedet.

Den 26-årige mand er ramt i højre side og bliver livsfarligt såret bragt til Rigshospitalet, hvor lægerne ifølge politiet lørdag har meldt ham udenfor livsfare.

Offeret bor i Helsinge, og politiet ved endnu ikke, hvad han lavede ved huset i Birkerød.

- Vi ved ikke præcist, hvorfor han var ved huset. Vi er ved at finde frem til hans familie og hans arbejdsgiver blandt andet for at finde ud af, om han har været til julefrokost i området, siger Steffen Østergaard.

Ifølge ekstrabladet.dk havde den 26-årige stærkt berusede mand forud for skyderiet banket på døren hos andre beboere i området.

/ritzau/

 

Dagens Gossip