Mand forbyttet ved fødslen er bitter over sit tabte liv

Skrevet af Ann Katrine Warren

|

28/11/2013

Dagens topnyheder

Japaneren har vundet en retsag mod det hospital, som for 60 år side tog fejl af ham og en anden nyfødt dreng. Han har fået tilkendt en erstatning på 38 millioner yen (cirka to millioner kroner), men efter sagen står han stadig forundret tilbage. Det skriver Sky News.

- Jeg undrer mig over, hvordan det kunne ske. Jeg kunne ikke tro det. Og helt ærlig, så kunne jeg ikke acceptere det. Jeg kunne have haft et andet liv. Jeg vil have at hospitalet skruer tiden tilbage til den dag, jeg blev født, siger den 60-årige japaner.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Fejlen, der ikke burde kunne ske, skete på et hospital i Tokyo i 1953, hvor manden blev forbyttet med en dreng, som blev født 13 minutter senere.

Den 60-årige mand, som i dag er lastbilchauffør, kunne være vokset op som den ældste af fire brødre i en velhavende familie, hvor børnene levede med en overdådig livsstil med blandt andet privatlærere.

I stedet boede han hos en kvinde, som også skulle forsøge andre børn efter hendes mand døde, da drengen var bare to år gammel. Den fattige familie boede i et et-værelses lejlighed, hvor radioen var deres eneste luksus. Den i dag 60-årige mand måtte arbejde på fabrik i dagtimerne, mens han gik på aftenskole.

SE OGSÅ: Her ødelægger gravid elskerinde brullyppet

Det var mandens biologiske brødre, som opdagede den tragiske fejl. De besluttede at DNA-teste deres storebror, da forældrene var døde, og resultatet viste klart, at de ikke var biologiske søskende. Via hospitalets arkiver fik man hurtigt identificeret den 60-årige, som deres rigtige bror.

De genforenede brødre gør nu alt, hvad de kan for at indhente de 60 år, som de mistede, da den forfærdelige fejl skete.