Mand forklædt som hånddukke dømt for at afpresse pigespejdere for millioner

Skrevet af Lotte Sørensen

|

10/10/2013

Dagens topnyheder

49-årige Dan Sandler er en forholdsvis kendt personage på Times Square i New York, hvor han klæder sig ud som det pelsede røde monster Elmo fra børneserien Sesame Street. Han er dog lige så kendt for pludseligt at råbe jødehadende svadaer efter folk.

Og nu bliver han så kendt som manden, der forsøgte at afpresse de amerikanske pigespejdere for to millioner dollars, svarende til godt 11 millioner kroner. Det skriver New York Times.

Læs også: Vred mand fængslet for at stikke fugl ned

I emails til ansatte hos pigespejderne truede han med at sprede en falsk historie i medierne om, at organisationen jævnligt arrangerede seksuelle møder mellem spejderne og voksne mænd. For at stoppe ham skulle organisationen betale ham de to millioner dollars.

Læs også: Mærkelig men morsom trend: Halsløse dyr hitter på sociale medier

Dan Sandler erkendte sin skyld mod en kortere straf på et år. Han fortryder dog intet.

- Jeg vil på ingen måde undskylde overfor pigespejdernes organisation, for jeg mener, at det er en korrupt organisation, sagde han i retten.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Han har for år tilbage selv arbejdet i en tidsbegrænset stilling i organisationen, og det var hans tidligere overordnede, der modtog de truende emails. Efter han stoppede hos pigespejderne, købte han sin Elmo-dragt og lod turister på Times Square fotografere ham for penge.

Afpresningssagen var ikke Dan Sandlers første møde med lovens lange arm. I slutningen af 90'erne havde han en pornohjemmeside i Cambodja, der viste voldtægtsvideoer. Det fik ham udvist af landet.