Mand fra København sigtes for at kæmpe for IS

Københavns Politi har valgt at sigte en 27-årig mand for at have fremmet og forsøgt at fremme Islamisk Stats (IS) virksomhed ved at kæmpe for den voldelige organisation i Syrien.

Manden er også sigtet for at have medvirket til at planlægge indrejse med støtte, hjælp og anvisninger for mindst én anden kriger med henblik på, at vedkommende skulle kæmpe for islamisterne.

Efter anmodning fra Københavns Politi har en dommer i Københavns Byret fredag fængslet den 27-årige mand in absentia, oplyser politiet.

Den fængslede er tidligere - 18. december 2014 - blevet varetægtsfængslet in absentia for via Facebook at have billiget terrorhandlinger begået af Islamisk Stat i Syrien.

Siden december 2014 har manden, der kommer fra Københavns-området, været internationalt efterlyst.

- Vi har nu rettens ord for, at der som minimum foreligger en begrundet mistanke om, at den pågældende har kæmpet for Islamisk Stat i 2014 og frem til minimum marts 2015, siger chefanklager Karin Degnboel Thostrup i en pressemeddelelse.

- Den 27-årige har efter Københavns Politis og PETs opfattelse også i mindst ét tilfælde fungeret som facilitator og hjulpet med planlægning og støtte ved en persons rejse fra Danmark via Tyrkiet til Syrien med henblik på, at denne skulle kæmpe for IS, siger anklageren.

Københavns Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip