Mand frikendt for voldtægt af mindreårig fordi "hendes krop var veludviklet"

En bizar sag om voldtægt er blevet afsluttet i Sverige, fortæller Aftonbladet.

Den 27-årige mand så den 13-årige pige sidde på en bænk foran hans opgang i byen Västerås sidste år. Her fortalte hun ham, at hun var rendt hjemmefra og var tørstig. Han inviterede hende med op i lejligheden, hvor de havde samleje. 

Manden blev anholdt i april 2014, hvor han blev sigtet for samleje med en mindreårig. Han nægtede først at hun havde været i hans lejlighed, men politiet fandt pigens trusser i hans lejlighed med hans sæd på.

Læs også: Nye billeder viser, hvordan tusindvis deltog i at banke mistænkt voldstægtsmand til døde

Han blev dog frikendt, da der skal være tre faktorer opfyldt, for at man kan blive dømt for voldtægt af mindreårig. 

Det skal kunne bevises, at der har været samleje. Den mindreårige skal være under 15 år gammel. Den tiltalte skal vide, at den mindreårig var under 15 år eller have en rimelig grund til at tro det. 

Og det er altså den sidste faktor, som frikendte manden. 

Læs også: 10 metoder til at forhindre voldtægt – som med garanti vil virke

Retten så nemlig på videoptagelser af den 13-årige under retssagen, og her vurderede de, at pigen talte og opførte sig som en ældre person. Men de lagde vægt på, at hendes krop så mere veludviklet ud end en 13-årig piges krop. Ydermere, så havde pigen fortalt om sin familie og problemer, men ikke om sin skole og klassetrin. 

- Man kan spørge sig selv, om hvilke krav man skal have til sin seksuelle partner. Når man bare kan kigge på kroppens udvikling, og rent faktisk ikke skele til den faktuelle alder, så har vi et problem,- siger pigens advokat Göran Landerdahl.

Han siger også, at hvis man er tvivl, så skal man altid spørge om alderen. 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip