Mand frygtes dræbt af hvidhaj ved populær strand

En australsk mand er lørdag meldt savnet ud for Goldsmith Beach i delstaten South Australia. Myndighederne frygter, at han er blevet dræbt af en haj. Området er en populær badestrand, skriver de australske medier.

Manden, der kommer fra Adelaide, blev meldt savnet over middag lørdag lokal tid. Politiet har indsat en helikopter og flere både for at forsøge at finde ham, men efter fire timers eftersøgning er der fortsat ingen spor af manden.

Bliv ven med dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Lokale beboere fortæller, at der i sidste uge var meldinger om, at en hvidhaj var observeret i området, skriver ABC News.

Fredag var en surfer i New Zealand tæt på at blive dræbt af en haj, der bed sig fast i den 28-årige mands ene ben. Det lykkedes ham at vriste sig fri af hajens tandsæt ved at give rovdyret nogle knytnæveslag.

Han blev efterfølgende overført til et hospital med alvorlige kvæstelser.

I det vestlige Australien pågår der i disse uger en jagt på hajer med en længde på over tre meter. Myndighederne har givet midlertidig tilladelse til, at dyrene må dræbes, hvis de befinder sig i nærheden af kysterne.

Surfer bidt af haj: Kæmpede sig fri med knytnæveslag

Det gælder både hvidhajer, tyrehajer og tigerhajer. Myndighederne har sat fælder med lokkemad op til formålet.

Udrensningen af hajer sker efter seks dødelige hajangreb i løbet af de seneste to år - heraf de fleste i staten Western Australia.

/ritzau/

 

Dagens Gossip