Mand idømmes 12 år for at kvæle kvinde med fugeskum

Skrevet af admin

|

03/12/2014

Dagens topnyheder

Retten i Roskilde idømmer den 45-årige Stig Friis Therkildsen 12 års fængsel for at dræbe sin jævnaldrende elskerinde Karin Barfod ved at sprøjte fugeskum ned i halsen på hende, mens hun var bundet med strips.

Det såkaldte fugeskumsdrab fandt sted i den dømtes campingvogn i Roskilde-området tidligt om morgenen 23. oktober sidste år.

Manden har tidligere forklaret, at han og Karin Barfod havde gang i en sexleg, da han kom til at tage fejl af dåsen med flødeskum og dåsen med fugeskum, som lå ved siden af.

Da han opdagede, at han havde fyldt hendes mund og svælg med grønt fugeskum, prøvede han at redde hende, men det lykkedes ikke.

Derfor har han kun erkendt uagtsomt manddrab.

På intet tidspunkt tilkaldte han ambulance eller politi. Efter drabet pakkede den 45-årige mand liget ind i plastiksække og kørte det ud til en container, hvor han placerede det. Her blev det fundet af politiet få dage efter.

Manden skal også betale sagens omkostninger på over 210.000 kroner plus moms.

Dommer Linda Lauritsen siger efter domsafsigelsen, at det ikke var et enigt nævningeting, der kom frem til de 12 års fængsel. Der er i alt 12 stemmer. De seks nævninge har en stemme hver, og de tre domsmænd har hver to stemmer.

- Der var otte stemmer for fængsel i 12 år og fire stemmer for fængsel i 13 år, siger Linda Lauritsen til tiltalte.

Anklageren havde i sin procedure krævet 14 år, mens forsvareren krævede højst 12 år.

Den dømte mand udbad sig betænkningstid for at finde ud af, om han vil anke dommen eller ej.

Inden dommer Linda Lauritsen og de to domsmænd og nævningene gik ud for at tale om strafudmålingen, sagde den 45-årige mand, at han kun kunne sige, at han var ked af det, der var sket.

I alt er Stig Friis Therkildsen kendt skyldig i syv forhold. Det første har intet med Karin Barfods død at gøre. Her er han kendt skyldig i at lænse sin svigerfars konto for 340.000 kroner, som han skal tilbagebetale.

Derudover er han kendt skyldig i at lokke sin søns ven ud i en skov, hvor han slog ham med en spade. Det skyldtes angiveligt, at han mente, at vennen var dårligt selskab for sønnen.

Han er også dømt skyldig i at forsøge at sætte ild til Karin Barfods lejlighed for at slette sine spor.

/ritzau/