Mand kendt skyldig: Dræbte og pakkede kvinde i kuffet - og voldtog to andre

Den 31-årige syrer Ghiath Eddin Sukkar er kendt skyldig i drab samt to forhold af voldtægt ved Retten i Lyngby tirsdag eftermiddag.

Han er blevet idømt en forvaringsdom og skal udvises med indrejseforbud i Danmark for bestandigt, hvilket er en af landets hårdeste straffe, oplyser hans forsvarsadvokat, Lone Refshammer.

- Jeg synes, dommen er hård, og jeg skal drøfte med ham, om han vil anke sagen. Manden var totalt i chok, da han fik resultatet. Han græd, så det har vi ikke drøftet endnu.

- Forvaring er den værste straf, man kan få, og jeg mener ikke, at betingelserne er opfyldt, for han er ikke tidligere straffet, og derfor er det en hård dom, siger Lone Refshammer.

Der er borgerkrig i Syrien, og manden bliver ikke udvist i praksis, hvis forholdene ikke tillader det. Han kommer i stedet på tålt ophold, hvis han kommer på fri fod.

De tre forurettede kvinder lejede alle et værelse af ham i forskellige perioder i 2014.

Under retssagen har den 31-årig syrer virket rolig og koncentreret, når tolken oversatte forløbet i retssagen.

Han kom til Danmark som flygtning i slutningen af 2011, og anklagemyndigheden gik efter at få ham udvist.

I forbindelse med strafudmålingen blev en personundersøgelse fra retslægerådet fremlagt for retten. Ifølge undersøgelsen er den 31-årige syrer ikke sindssyg, men lider af posttraumatisk stress, PTSD, og lider derudover af depression, skriver Ekstra Bladet.

Manden er i medierne blandt andet kendt som "kuffertmanden", fordi han kvalte den 48-årige italienske kvinde Giancarla Coen og proppede hende i en kuffert, som han gemte i et buskads nær Hvidegårdsparken i Lyngby sidste sommer.

Under retssagen har den 31-årige mand erkendt at have grebet fat om kvindens hals, men han insisterede på, at han ikke ønskede at dræbe hende.

Kvinden havde kun i en kort periode boet til leje hos den 31-årige udlejer.

Udlejeren var allerede i politiets varetægt i maj sidste år, efter at en 29-årig kvinde, der lejede et værelse hos den 31-årige, anmeldte ham for voldtægt.

Men Retten i Lyngby og Østre Landsret lagde vægt på mandens forklaring om, at kvinden frivilligt havde haft sex med ham, og derfor blev han løsladt.

Blot en måned efter - 13. juni - voldtog manden en anden logerende kvinde, og 27. juli kvalte han altså ifølge politiet 48-årige Giancarla Coppi.

/ritzau/

.

Dagens Gossip