Mand kører gravemaskine ind i bus i Jerusalem

En palæstinensisk mand kørte mandag eftermiddag en gravemaskine ind i en bus i et ultraortodokst jødisk kvarter i Jerusalem.

En betjent fra israelsk politi skød og dræbte chaufføren af gravemaskinen, inden han nåede at forårsage mere skade. Politiet kalder hændelsen for et terrorangreb.

Ifølge israelske medier var der ingen passagerer i bussen, da den blev væltet om på siden af gravemaskinen. Men bussens chauffør blev såret i angrebet.

En tilfældig forbipasserende blev ramt af gravemaskinen og blev så hårdt medtaget, at han kort efter døde af sine kvæstelser. Herudover meldes fem andre personer såret.

Overvågningsbilleder viser en gul gravemaskines mekaniske arm, der køres ind i siden på bussen, mens den ligger på siden på fortovet. Scenerne blev vist på israelsk tv og viser en mand, der hænger livløs ud af førerhuset på gravemaskinen.

- Hele chaufførens familie bliver forhørt. Vi ønsker at vide, hvem der sendte ham, om han handlede alene, og om han tilhørte et netværk. Alle de ting er ved at blive undersøgt, siger Yitzhak Aharonovitch, der er minister for sikkerhed.

Jerusalems politichef, Yossi Pariente, siger til avisen Jerusalem Post, at politiet har frygtet, at byen ville blive ramt af et terrorangreb på grund af Israels offensiv i Gazastriben.

Senere på dagen skød og sårede en motorcyklist en anden mand i et andet af Jerusalems kvarterer, lyder det fra redningstjenesten Magen Dadiv Adom. Omstændighederne omkring hændelsen står dog endnu ikke helt klar.

I de seneste måneder har situationen været anstrengt i den israelske hovedstad på grund af konflikten i Gazastriben.

Angrebene kommer, mens Israel holder en syv timer lang ensidig våbenhvile i Gazastriben. Den humanitære våbenhvile, som palæstinenserne siger, at Israel ikke har overholdt, slutter klokken 16.

Tidligere på mandagen blev fem israelske betjente såret under uroligheder ved Tempelbjerget.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip