Mand sigtes for handel med 89 kilo hash på Christiania

En tidlig morgenrazzia fredag på Christiania bar frugt for Københavns Politi.

Mellem klokken 8 og 8.30 lykkedes det at få fat i en eftersøgt hashhandler på fristaden. Den 26-årige mand var en af dem, som politiet gerne ville have haft fat i under den store hashaktion i midten af marts.

Politiet sigter ham for at have solgt op til 89 kilo hash fra en bod på fristaden, og ved et grundlovsforhør fredag blev han varetægtsfængslet i 10 dage.

Efter anholdelsen af den 26-årige står der nu kun en lille håndfuld navne tilbage på politiets liste over hashforbrydere på Christiania.

- Nu mangler vi kun tre stykker fra den store hashaktion, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

- Razziaen i dag handlede kun om at lede efter den anholdte. Det samme gør vi med de andre, vi mangler. De skal ikke føle sig sikre på, at vi ikke lige pludselig er der. De kan lige så godt melde sig, så bestemmer de jo selv, hvornår de skal anholdes, tilføjer han.

I midten af marts slog politiet til mod den organiserede hashhandel på Christiania efter længere tids overvågning af mindst 27 boder, deres sælgere og ledere.

Omkring 80 personer blev anholdt ved den store aktion. En af dem var HA-toprockeren Michael Brokside. Han blev sammen med nogle af de andre anholdte sigtet for handel med mere end et halvt ton hash.

Han nægtede sig skyldig i sigtelsen under grundlovsforhøret, men valgte efterfølgende at tage sit eget liv, mens han opholdt sig i en celle på Politigårdens Fængsel i København.

I sagskomplekset indgår en mørklagt sag, som Københavns Politi afviser at tale om på grund af, at retsmødet mod den sigtede foregik for såkaldt dobbeltlukkede døre. Den sigtede er angiveligt politimand.

Sagen er blot en lille del af et større sagskompleks, hvor politiet ransagede mere end 150 adresser på Sjælland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip