Mand sigtet for at holde kvinde fanget i en måned

02/10/2015 14:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En 57-årig mand er sigtet for grov frihedsberøvelse, efter at han ifølge anklagemyndigheden har holdt en 70-årig kvinde fanget i omkring en måned i sin lejlighed i Odense.

Kvinden har forklaret, at hun ikke turde forlade stedet, fordi manden truede hende og hendes familie på livet, og hun har også fortalt politiet, at hun flere gange blev udsat for vold.

Manden er fredag eftermiddag i et grundlovsforhør i Retten i Odense blevet varetægtsfængslet i næsten fire uger, skriver Fyens.dk.

Rettens begrundelse for at varetægtsfængsle manden var, at han på fri fod kunne vanskeliggøre politiets efterforskning og påvirke vidner, ikke mindst den 70-årige kvinde.

Den 57-årige nægter sig skyldig og kærede varetægtsfængslingen til landsretten.

Han bekræftede, at kvinden har været i hans lejlighed siden den 28. august, men sagde også, at hun har kunnet komme og gå, som hun ville.

Ifølge den sigtede mands forklaring har han og kvinden mødt hinanden på internettet. De har kendt hinanden i op mod to måneder.

Politiet har oplyst, at kvinden i forlængelse af et weekendbesøg hos manden ufrivilligt blev holdt fanget i mandens lejlighed i Odense.

Frihedsberøvelsen skal have stået på fra slutningen af august eller begyndelsen af september, og indtil manden blev anholdt torsdag aften.

Han blev anholdt af politiet torsdag klokken 21.50 efter en anmeldelse fra kvindens pårørende.

Blandt de bekymrede er kvindens datter, der ifølge Fyens.dk har forklaret, at hun undrede sig over, at moren ville sælge sin bil og sit hus for at skaffe penge til sig og den 57-årige mand.

/ritzau/