Mand tiltalt for bedrageri: Prøvede at købe ø

Den danske ø Egholm til 16 millioner kroner og sommerhuse til omkring 400.000 kroner.

Det prøvede en 48-årig mand angiveligt at købe uden at have pengene til at betale. Mandag indleder Københavns Byret sagen mod manden, som er tiltalt for bedrageri.

Siden efteråret 2011 og omkring et år frem har den 48-årige mand gennem telefonopkald og mails fra udlandet fået en ejendomsmægler til at forhandle med ham om købet af øen og sommerhusene.

Egholm ligger i Storebælt ved Skælskør.

For at blive accepteret som køber har manden blandt andet løjet om, at hans virksomhed lavede vindmølleprojekter i USA, lyder påstanden i anklageskriftet.

Her skulle manden eje 35.000 acres, hvilket svarer til omkring 142 kvadratkilometer land.

Derudover har han angiveligt fortalt, at handlen kunne finansieres med udbyttet ved en børsnotering af firmaet Beijing Energy og ved salget af hans båd.

Til slut har han fortalt, at hans partner Avic, en stor kinesisk virksomhed, også kunne overføre 2,5 millioner amerikanske dollar for at finansiere øen og ejendommene, lyder påstanden.

I sommeren 2012 underskrev den 48-årige mand så en købsaftale på trods af, at han "ikke havde evne eller vilje til at betale købesummen", lyder anklagen.

I stedet for at købe øen og sommerhusene udviklede aftalen sig til, at manden skulle købe anparter i de firmaer, som ejede øen og husene.

Der forventes dom i sagen i begyndelsen af oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip